Jeho sila nepozná hranice: Mocná potravina, ktorá zabráni tvorbe rakovinotvorných látok!
Jeho sila nepozná hranice: Mocná potravina, ktorá zabráni tvorbe rakovinotvorných látok!

Zdroj: profimedia.sk
Konečne niečo o tejto unikátnej potravine, ktorú poznáme niekoľko tisíc rokov. A aká je zdravá! Objavila dôveryhodná správa, že ak pri pečení a grilovaní mäsa použijete cesnak, znížite negatívny vplyv konzumácie tej mastnej rakovinotvornej hmoty.
Nevieme síce, o koľko presne, ale znížite. Pri pečení mäsa alebo varení vajec vznikajú rakovinotvorné látky: jedna z najnebezpečnejších sa označuje ako PhIP – je schopná spustiť produkciu rakovinových enzýmov v bunke.
Cesnak obsahuje niekoľko veľmi účinných látok: diallylsulfát patrí k tým najúčinnejším v prevencii rakoviny. Dokáže blokovať tvorbu rakovinových enzýmov v bunke a chrániť ju pred nádorovým zvrhnutím. Aby ste však mohli naplno využiť silu cesnaku proti rakovine, potrebujete poznať jednu dôležitú fintu: cesnak je najúčinnejší vtedy, keď je prelisovaný alebo nadrobno pokrajaný a v takom stave postojí asi 10 minút – neaktívne látky sa aktivujú kontaktom so vzduchom.
Ďalšia dobrá správa: aby nás cesnak chránil pred rakovinou, stačí zjesť 1-2 strúčiky denne aspoň pár dní v týždni – to sa naozaj dá aj bez toho, aby ste väčšinu dňa páchli. Používajte cesnak pravidelne – dajte si tú najlepšiu časť klobásy bez klobásy! Ocení to každá Vaša bunka.
Foto: Thinkstock.com | Zdroj: Dr. Igor Bukovský, Ambulancia klinickej výživy
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000679/1582981/Jeho-sila-nepozna-hranice--Mocna-potravina--ktora-zabrani-tvorbe-rakovinotvornych-latok-